web analytics

Om bandet

David Foss

  • Vokalist i Fernando siden Juni 2004
David Foss

David er en skikkelig energibunt. Vi andre i Fernando mistenker mora hans for å ha hatt Red Bull i en pupp og Battery i den andre puppen i stedet for melk da han var liten. Han skal ikke ha skylda for at han er den første som slukner når vi er på spilling. Han er heller ikke redd for å gjøre en innstats for Fernando i uka heller, han og Svein er primus motor for alt som har med studio å gjøre, noe vi har fått høre resultatet av på “Midt i Blinken”.
Ellers gjør han en kjempejobb når vi er på spilling med å synge som en helt og holde kontakten med publikum.
David startet med med musikk allerede som treåring, som stolt eier av sitt første trekkspill!!? Siden har det gått slag i slag, men har vesentlig dreid seg om dansemusikk de siste 20 åra..
David er er mann vi andre i Fernando setter meget stor pris på!!

Rune Dahlen

  • Keyboardist i Fernando siden 1992
Rune Dahlen

Rune blir av de andre i bandet ofte kalt for “onkel Tucca”, dette kommer av at han tidligere kjørte frukt og grønnsaker i by`n (Oslo).
Rune spiller keyboard, trompet og er ellers ablegøyegeneral. Han er den som iherdig prøver å piske opp stemmningen og holde liv i publikum. Rune kjører nå sin siste sesongen med egen pannlugg, eller har han gjort det de siste 30 døgn??
Rune er en ordentlig pådriver i bandet, han er kontakten med impressarioer, arrangører og ellers alle som vil ha litt musikk en kveld i trivelige lag.Rune er den eneste som har vært med bandet fra starten av, og er derfor den naturlige leder av bandet. Nytt tekstfelt Av tidligere meritter kan vi nevne band som Jannex, Daltons og Next Too, og han har spilt i diverse bluesband samt drevet flere år som aktiv korpsmusiker, bl.a. 6 år i Oppland Janitsjar.
I det daglige jobber Rune som selger for TESS Gjøvik og Dokka.

Svein Henrikssveen

  • Trommeslager i Fernando siden 1994
Svein Henrikssveen

Svein trakterer trommer i bandet, og er ifølge Rune sønn av en bussjåfør..?!? Han er også sjefslydmannen som må tolke de rareste meldinger fra de andre i bandet når det gjelder lyd, f.eks; “dæ ær litt smørjette en stænn litt neri”.
Svein var tidligere medlem i Fernando, men valgte å satse på hjemmestudio og var “freelance” trommeslager en periode, før han ble med i bandet igjen i 1999. Av tidligere meritter kan nevnes band som Daydreams, Next Too, Scala og Samlebandet. I tillegg til å spille i Fernando – jobber også Svein som lydtekniker, og det kan nevnes at han har gjort lyd for kjente band som; The Original Bullshitband, Gøran Fristorp, DDE, Maj Britt Andersen, Christian Engebretsen, Renè Andersen osv.
Svein er en kar som alltid har tid til å snakke med deg, det være seg enten i jobbsammenheng eller privat. Nytt tekstfelt Gjøvik Musikk sørger for at Svein får til det daglige brød, og der er han ikke den som ligger på latsiden når det gjelder å selge PA-anlegg, trommer o.l. til fornøyde kunder

Trond Meland

  • Bassist i Fernando siden 2007
Trond Meland

Når noen sier “En av de beste bassistene jeg har hørt”, ja da sammenligner de med Trond. Vi har registrert en og annen musikant og lydtekniker som har lurt på hvordan man kan få så mye musikk ut av en bassgitar.Han er i stand til å gjøre nesten hva som helst med planken sin. Vi mistenker at han tar den med seg i senga om natten også…?
Trond har vært med i flere norske topporkester som “Yankee”, gamle “Torry Enghs” og backet artister som Tor Endresen, Knut Anders Sørum, Jorunn Erdal osv.
Sammen med Svein utgjør han “Grovkompet” i Fernando, selve maskinen som gjør at det hele swinger slik bandet er kjent for.
Trond har fått kjælenavnet “Meeeeeeeland”, derfor har han en tendens til å gå rundt og breke “Bæææææ”
Til daglig jobber han hos Telenor i Gjøvik, der han hjelper folk å løse problemer rundt internett og bredbånd

Bård Svendsen

Bård Svendsen

Bård ….